اهمیت یادگیری و آموزش پایتون در چیست؟
پایتون زبان برنامهنویسی محبوبی است که در سالهای اخیر بیشترین میزان محبوبیت را در بین زبانهای برنامهنویسی مختلف داشته است. دلایل محبوبیت و اهمیت پایتون در چیست؟ چرا شرکتها و استارتاپهای بسیار زیادی امروزه، روی پایتون برای توسعه جنبههای مختلفی از اپلیکیشنهایشان سرمایهگذاری میکنند؟ هدف این مقاله ارائه پاسخی واضح به این سوالات و پیدا کردن درک درست از میزان اهمیت بالا زبان برنامهنویسی پایتون و یادگیری آن است.
ویژگیهای اصلی پایتون
آموزش پایتون || ویژگیهای کلیدی پایتون || آموزش پایتون راکت پایتون به نسبت دیگر زبانهای برنامهنویسی ویژگیهای منحصر به فرد و کلیدی مختص به خود را دارد که میتوانید لیستی کلی از این ویژگیها را در زیر مشاهده کنید. جدای از این موارد، که موارد استاندارد و جامعی هستند، هر توسعهدهنده پایتونی که پیدا میکنید میتواند دلایل و ویژگیهایی که در تجربه شخصی به آنها پی برده است را نام ببرد. .
ساده بودن:
از ویژگیهای کلیدی پایتون، ساده بودن ساختار آن در امر یادگیری و کار کردن است. برنامهنویس اصلی پایتون «گیدو فان روسوم» همواره روی این اصل تاکید دارد که «سادگی بهتر از پیچیده بودن» است. به همین دلیل این موضوع در رابطه با زبان برنامهنویسی پایتون پیادهسازی شده و تلاش شده تا پایتون به سادهترینِ زبانهای برنامهنویسی در امر یادگیری، آموزش، پیادهسازی پروژه و... تبدیل شود.
کاربردی بودن در حوزههای مختلف:
پایتون یک زبان برنامهنویسی چند منظوره است، به همین دلیل میتوان از پایتون در حوزههای مختلف استفاده کرد. کاربردیترین استفاده پایتون در حوزههای توسعه وب و ایجاد مدلهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی و آنالیز داده است، اما در حوزههای دیگر نیز میتوان از زبان برنامه نویسی پایتون بهره برد. برای مثال توسعه اپلیکیشنهای دسکتاپ، موبایل، بازی، فرانت-اند و... . یکی از دلایل به کار بردن پایتون توسط شرکتهای بزرگ همین چند استفاده بودن پایتون در بخشهای مختلف است.
کتابخانههای پایتون: دلیل اصلی کاربردی بودن پایتون در حوزههای مختلف، وجود تعداد بسیار زیاد کتابخانه کاربردی است. شما تقریبا برای هر جنبه از توسعه یک نرمافزار میتوانید یک یا چند کتابخانه پایتونی را پیدا کنید، البته نمیتوان روی تمام این کتابخانهها حساب باز کرد چرا که استفاده از پایتون در برخی حوزهها کاری عقلانی نبوده و بهتر است سراغ ابزار دیگری برویم. برای مثال توسعه اپلیکیشنهای موبایل و دسکتاپ نمیتواند کار عاقلانهای باشد. شما باید دنبال جایگزینهای بهتری باشید. اما در حوزههایی مانند دیتاساینس، توسعه سمت وب، خودکارسازی، ایجاد مدلهای هوش مصنوعی و نمونههایی از این دست کتابخانههای پایتون تقریبا بی رقیب هستند.
فرصتهای شغلی بسیار زیاد و جامعه کاربری گسترده:
یکی از مشوقهای یادگیری برنامهنویسی پیدا کردن شغل و کسب درآمد از آن است. تنها با یک جستجو کلی در سایتهای کاریابی میتوانید میزان اهمیت بالا زبان برنامهنویسی پایتون را متوجه شوید. همانطور که گفته شد استارتاپهای بسیار زیادی وجود دارد که امروزه از پایتون برای توسعه نرم افزار استفاده میکنند و این موضوع روی گسترش فرصتهای شغلی متناسب با زبان برنامهنویسی پایتون تاثیر میگذارد.
استایل کدنویسی منحصر به فرد:
پایتون به نسبت دیگر زبانهای برنامهنویسی از استایل کدنویسی نسبتا مستقلی برخوردار بوده و از سینتکس شبیه به زبان برنامهنویسی C استفاده نمیکند. اغلب زبانهای برنامهنویسی محبوب از یک قالب برای سینتکسنویسی خود استفاده میکنند اما پایتون با بهرهگیری از روشهای منحصر به فرد (مانند indentation) شکل متفاوتی از سینتکس نویسی را ارائه میدهد. پشتیبانی از پارادایمهای برنامهنویسی مختلف: یکی از دلایل کاربردی بودن پایتون، پشتیبانی کردن از پارادایمهای مختلف برنامهنویسی، مانند شئگرایی، برنامهنویسی تابعی، رویهای و ساختاری است. وجود این پارادایمهای مختلف در توسعه مدلهای نرمافزاری، ساختمانهای داده، دیزاین پترنها و... به شما کمک میکند.
سازگاری با دیتابیسهای مختلف:
پایتون جزو معدود زبانهای برنامهنویسی است که به یک سیستم مدیریت پایگاه داده یا دیتابیس خاص محدود نشده و میتواند به خوبی با دیتابیسهای متفاوت ارتباط برقرار کند. این موضوع شامل دیتابیسهای رابطهای و NoSQL هم میشود. کاربردهای اصلی پایتون همانطور که گفته شد پایتون در زمینههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و توسعه دهندگان نرم افزار در زمینههای مختلفی از پایتون استفاده میکنند. برخی از این کاربردها، بعنوان کاربردهای اصلی پایتون شناخته میشوند و برخی دیگر در زُمرهی کاربردهای فرعی پایتون شناخته میشوند. در زیر میتوانید کاربردهای اصلی پایتون را مشاهده کنید. منظورمان از کاربردهای فرعی نیز حوزههایی است که پایتون قابلیت ایجاد اپلیکیشن را دارد اما بهترین گزینهها را در اختیارتان قرار نمیدهد. برای مثال توسعه اپلیکیشنهای دسکتاپ و موبایل از کاربرد فرعی پایتون هستند که بهتر است فرایند برنامهنویسی با آنها صورت نگیرد و به دنبال جایگزینهای معقولتری برای آنها باشید.